همایش بین‌المللی «جهان عاری از سلطه آمریکا و صهیونیسم» برگزار شد.

به همت مجمع بین‌المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها، همایش بین‌المللی «جهان عاری از سلطه آمریکا و صهیونیسم» در روز دوشنبه 15 آبان 1402 در تالار شیخ انصاری دانشگاه تهران برگزار شد.

همایش بین‌المللی «جهان عاری از سلطه آمریکا و صهیونیسم» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجمع بین‌المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها، در سال های اخیر، ادبیات مربوط به افول جهان تک قطبی تحت رهبری ایالات متحده و کاستی‌های سیستم لیبرال دموکراسی گسترده شده است. از سوی دیگر کشتار فجیعانه ساکنان غزه به دست رژیم صهیونیستی، نگرانی‌های جهانی پیرامون نقض فاحش حقوق بشر را بر انگیخته است. بر همین اساس و با فرارسیدن روز ملی «مبارزه با استکبار»، این مجمع همایشی با عنوان «جهان عاری از سلطه آمریکا و صهیونیسم» را با حضور چهره‌های برجسته و تأثیرگذار ملی و بین‌المللی در تاریخ دوشنبه 15 آبان 1402 در تالار شیخ انصاری دانشگاه تهران برگزار نمود. در ادامه گزارشی از این همایش تقدیم خواهد شد.
همایش با تلاوت آیات نورانی قرآن کریم و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
اولین سخنران، دکتر کریم نجفی برزگر، دبیرکل محترم مجمع بین‌المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها بود که به عنوان رئیس همایش، ضمن خوش‌آمدگویی به مهمانان و تشکر از حضور آنان گفت: عظمت راهپیمایی روز ملی استکبارستیزی باعث شد تا این روز به روزی بین‌المللی تبدیل شود، زیرا امروز می‌بینیم که در کشور‌های اروپایی و حتی آمریکا مردم با حضور هزاران نفری خود در خیابان‌ها نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت دولت‌های آمریکا و اروپایی‌ها از جنایات این رژیم اعتراضاتی را انجام دادند.
وی افزود: مجمع بین‌المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها در حال تهیه بیانیه‌ای است که آن را همزمان و با یک جهت به سازمان‌های بین‌المللی ارائه خواهد کرد.
بعد از ایشان، سخنرانان به ایراد سخنان خود پرداختند که به شرح ذیل می‌باشد:
آیت‌اله دکتر محسن قمی، معاون محترم بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری (مد ظله العالی):
در شرایط حساس و سرنوشت سازی قرار داریم لذا آنچه در غزه صورت می‌گیرد در سرنوشت منطقه، غزه، جبهه مقاومت و نظام بین الملل تاثیرگذار است؛ پس اگر دنبال جهان عاری از صهیونیسم و آمریکا هستیم باید تدابیر بیشتری بیاندیشیم.
وی افزود: تقابل حق و باطل و ظالم و مظلوم امروز بیشتر نمود پیدا کرده است، زیرا مردمی در منطقه‌ای کوچک در حال حماسه آفرینی هستند و بعد از شکست ارتش رژیم کودک‌کش در عملیات طوفان‌الاقصی، شکست راهبردی دیگری را در همین خرابه‌های غزه به ارتش صهیونیست تحمیل خواهند کرد.
آیت‌اله قمی ادامه داد: عده‌ای اقلیت که دارای خوی وحشی‌گری هستند، بدون هیچ واهمه‌ای اقدامات جنایتکارانه خود را انجام می دهند به نحوی که فقط در یک ماه اخیر بیش از ۹ هزار نفر از مردم عادی غزه را بواسطه بمباران‌هایی که انجام دادند به شهادت رساندند البته بیش از این نیز ۱۵۰ مورد جنایت علیه مردم غزه در ۱۶ جنگ انجام دادند که فقط یک مورد آن بمباران بیمارستان‌های غزه است.
وی اضافه کرد: صهیونیست‌ها با بمباران غزه طی یک هفته قبل ۲۰ هزار واحد مسکونی را تخریب کردند، اما آنچه از این جنایت‌ها باقی مانده حمایت بی دریغ مردم سایر کشور‌ها از ساکنین غزه است؛ در جنگ ۳۳ روزه، اسرائیل به زیر ساخت‌های لبنان خیلی خسارت وارد کرد، ولی در خاتمه جنگ، این حزب‌الله لبنان بود که پیروز شد و یا حتی آمریکایی‌ها با وجود آن که در عراق خسارت‌های بی شماری را به مردم این کشور وارد  کردند، ولی باز مردم عراق بودند که شکست نهایی را به آمریکا تحمیل کردند.
معاون بین‌الملل مقام معظم رهبری تصریح کرد: پیروزی را با میزان خسارت و تحمیل اراده‌ها در عرصه‌های سیاسی و نظامی نمی‌سنجند بلکه پیروزی، بر اساس ایمان و اراده مردم سنجیده می‌شود؛ امروز آمریکا دیگر اجماع جهانی را ندارد و حتی از لحاظ اقتصادی هم رو به افول است و شعار‌های حقوق بشری و محیط زیستی آن‌ها نیز دیگر رنگ باخته و این نویدی برای جهان بدون آمریکا است.
وی تاکید کرد: پاشنه آشیل اقتصاد آمریکا و رژیم صهیونیستی شرکت‌های دانش بنیان است لذا نحوه مقابله و مبارزه با آن‌ها بر عهده اساتید قرار دارد؛ شکاف در جامعه صهیونیست‌ها باید توسط اساتید مسلمان به خوبی شناخته شود و بر تعمیق آن‌ها تلاش کرد، زیرا توسعه آن می‌تواند بر تغییر ماهیت رژیم صهیونیستی تاثیرگذار باشد.
ایشان تصریح کرد: همچنین اساتید مسلمان باید با انتشار لیست شرکت‌های صهیونیستی که در منطقه فعال هستند و نیز افشای ماهیت برخی کشور‌های اسلامی که یکی از این کشور‌ها به تنهایی در منطقه ۶ میلیون دلار مبادلات تجاری با رژیم صهیونیستی دارد، می‌توانند جهان عاری از آمریکا و صهیونیست را سرعت دهند.
 
دکتر سید محمد حسینی، معاون محترم رئیس جمهور در امور مجلس:
جمعیت‌هایی که در اقصی نقاط جهان تظاهرات می‌کنند و علی‌رغم تهدید‌هایی که علیه آن‌ها می‌شود، اما اعتراض‌های خود را به کشتار دسته جمعی اسرائیل در غزه ادامه می‌دهند لذا باید این عواطف به معرفت تبدیل شود که این از وظایف اساتید مسلمان است.
وی افزود: قدرت‌های زیادی مانند اتحاد جماهیر شوروی وجود داشتند که با افول و اضمحلال مواجه شدند لذا این‌که گفته می‌شود قدرت آمریکا در حال افول و اضمحلال قرار دارد، امر بعیدی نیست؛ ارتشی که زمانی در جنگ شش روزه توانست بر کشور‌های عربی پیروز شود امروز از پس یک جنبش کوچک به نام حماس بر نمی‌آیند و با حمایت آمریکا و برخی کشور‌های اروپایی اقدام به بمباران مناطق مسکونی شهر کوچک غزه می‌کند.
حسینی ادامه داد: امروز مدعیان حقوق بشر، زنان و کودکان در جهان نه تنها جنایات رژیم صهیونیستی را محکوم نمی‌کنند بلکه از اقدامات این رژیم هم حمایت می‌کنند؛ در کنار تمام موضوعاتی که در رابطه با آنچه در غزه می‌گذرد باید مباحث وحیانی و قرآنی را هم مورد توجه قرار دهیم، زیرا در قرآن آیات متعددی وجود دارد که از تحت فشار بودن مسلمانان حکایت می‌کند و در عین حال از نصر و پیروزی مسلمانان هم خبر می‌دهد.
وی با بیان اینکه افکار عمومی جهان باید بیشتر متوجه جنایات اسرائیل در غزه شود، اضافه کرد: ضربه مهلکی که در عملیات طوفان الاقصی به رژیم صهیونیستی وارد شده بسیار سنگین بوده است؛ بر اساس نظریات غربی‌ها تا زمانی که رژیم صهیونیستی قدرت بازدارندگی دارند می‌توانند به بقای خود ادامه دهنده، ولی چنانچه آن قدرت بازدارندگی را از دست دهند فرو می‌پاشند؛ پس این کاری که در عملیات طوفان الاقصی صورت گرفت نشان داد مبارزان فلسطینی از انفعال خارج شدند و ترس آن‌ها ریخته شده لذا این جنایاتی که ارتش صهیونیست‌ها در غزه انجام می‌دهد به دلیل ترس از فروپاشی است.

دکتر سید محمد مقیمی، رئیس محترم دانشگاه تهران:
رئیس دانشگاه تهران ضمن خوش‌آمدگویی به مهمانان و تشکر از دکتر نجفی برزگر برای برگزاری این همایش گفت: این روزها و با توجه به به شرایط موجود منطقه‌ای و بین‌المللی، واژه «استکبارستیزی» اهمیت بیشتر و ویژه‌تری پیدا کرده است و امیدوارم دانشگاه‌ها و محیط‌های علمی ما بتوانند وظیفه و نقش خود را در این وضعیت به خوبی انجام داده و ایفا کنند.
وی افزود: اگر به آموزه‌های دینی و قرآنی مراجعه کنیم متوجه می‌شویم که گفتمان غالب، گفتمان استکبارستیزی است و این نشان‌دهنده این است که ما در همه دوره‌ها با استکبار مواجه بوده و هستیم پس استکبارستیزی امری تعطیل‌بردار نیست. استکبار در همه عرصه‌ها جاری است مثل عرصه‌های اقتصادی، سیاسی و ... . هر چه جلوتر می‌رویم، حتی بر اساس نظریات غربی در روابط بین‌الملل نیز ما بیشتر به جای گفتگوی تمدنی، شاهد برخورد تمدنی هستیم و دو تمدن اسلامی و غرب، آینده جهان را رقم خواهند زد. گفتگوی این دو تمدن که قبلا مطرح شد بسیار ساده‌لوحانه است در حالی که اساس وجودی این دو تمدن در تضاد با یکدیگر است. روبروی تمدن طغیان‌گر و خودبرتربین غرب، به فرموده رهبر انقلاب، تمدن نوین اسلامی قرار دارد. تا وقتی تمدن غرب بخواهد ملل مختلف را به استضعاف بکشد، تمدن نوین اسلامی روبروی او خواهد ایستاد و بنابراین استکبارستیزی که از این برخورد تمدنی نشأت می‌گیرد نیز ادامه خواهد داشت.

آقای آلبرتو گونزالس کاسالس، سفیر محترم جمهوری کوبا در ایران:
من تشکر می‌کنم که بنده را دعوت کردید و این برنامه‌ها اقدامات بسیار خوبی است که در محیط‌های علمی و دانشگاهی برگزار می‌شود و جبهه استکبار سعی می‌کند حکومت‌ها را از محیط‌های علمی دور کند.
ایشان گفت: همین حالا که دور هم جمع شدیم مردم در فلسطین مانند دوران انقلاب کوبا در حال کشته‌شدن هستند و برای همین، مردم فلسطین باید مبارزه کنند و اتحاد خود را حفظ کنند.

دکتر فؤاد ایزدی، استاد محترم دانشگاه تهران:
این طور به نظر می‌رسد که در جهان، 4 جنبش اجتماعی گسترده داریم که توسط سازمان‌های مردم‌نهاد و ... اداره می‌شوند. بخش اول، مشکلات زیست‌‌محیطی است. موضوع دوم، موضوع زنان است که جنبش‌هایی وجود دارد. جنبش سوم، جنبش ضد نژادپرستی است که در غرب بحرانی است. موضوع چهارم، موضوع فلسطین است که جهانی شده است به طوری که افراد غیرمسلمان نیز به جنبش حمایت از فلسطین پیوسته اند به طوری که اخیرا بزرگترین تجمع و راه‌پیمایی حمایت از فلسطین در طول تاریخ در آمریکا برگزار شد. در این چهار حوزه، اسلام و تعالیم اسلامی، بسیار مباحث مختلف و تأثیرگذار دارد.
در حوزه اول، آمریکا که به عنوان نماد استکبار در حال حاضر شناخته می‌شود، اولین تخریب‌کننده محیط زیست در جهان ذیل تفکر سرمایه‌داری است. در موضوع دوم نیز همین گونه است و بین اسلام و جبهه استکبار تفاوت زیادی وجود دارد به طوری که تعداد زنان بسیار زیادی در آمریکا در حال گرویدن به اسلام هستند چون معتقدند که تعالیم اسلامی به آن‌ها امنیت می‌دهد. در مورد سوم، در آمریکا، نژادپرستی دایره گسترده‌ای اعم از رنگ پوست، دین و ... دارد در حالی که جمهوری اسلامی ایران بر اساس تعالیم اسلامی، در ضد نژادپرستی حرف برای گفتن دارد. در موضوع چهارم هم که موضوع فلسطین است اگر جمهوری اسلامی و اقدامات حمایتی آن وجود نداشت، پرونده فلسطین، سال‌ها قبل بسته شده بود و در این زمینه هم جمهوری اسلامی، حرف برای گفتن دارد. در این 4 مورد، جمهوری اسلامی حرف جدی برای گفتن دارد. در گذشته، محور مقاومت محدود به ایران و گروه‌هایی در کشورهای اطراف ایران بود ولی الان چین هم در مقابل آمریکا ایستادگی می‌کند البته کشورهایی که جدیدا وارد محور مقاومت شده‌اند خیلی با ادبیات این حوزه آشنا نیستند ولی اتفاقی که در حال رخ‌دادن است این است که ادبیات ما و محور مقاومت نیاز به گسترش دارد و اساتید، دانشجویان و دانشگاهیان ما می‌توانند این کار را انجام دهند. ادبیات ضداستکباری موجود باید به نوعی بیان شود که برای همگان قابل فهم باشد و بعد از این مرحله نیاز به تولید محتوا در این زمینه داریم. الان با توجه به شرایط کنونی فلسطین، گفتمان محور مقاومت در حال گسترش است.

آقای ابراهیم محمد الدیلمی، سفیر محترم جمهوری یمن در ایران:
ضمن تشکر از دعوت بنده، عرایضم را به طور خلاصه ارائه می‌دهم. بنده می‌خواهم در مورد ریشه‌های درگیری‌ها و جنگ موجود و همچنین آینده و افق آن صحبت کنم. یک طرف جنگ، از نسل پیامبران و بندگان صالح خدا و طرف دیگر از نسل شرک و کفر و بندگان شیطان هستند بنابراین این جنگ بین اسلام و کفر جاری است و این موضوع، توجه‌ها را به ماهیت این جنگ جلب می‌‌کند و ماهیت این درگیری نشان می‌دهد که جنگ بین کسانی است که امر به عدل و قسط شده‌اند و کسانی که یاغی هستند.
افق و آینده این جنگ همان طور که در قرآن وعده داده شده است، پیروزی با صالحان است و آنان وارثان زمین هستند.
 
پروفسور فلاویو باستوس، استاد محترم دانشگاه مکنزی سائوپائولوی برزیل:
من در اینجا می خواهم در باره برخی از ابعاد حقوقی جنگ و منازعه نظامی در باریکه غزه پس از 7 اکتبر به صورت مختصر صحبت کنم.
دراین زمینه برخی از نکات باید در نظر گرفته شود. ما می دانیم که قانون حقوق بشر دوستانه بین-المللی، کنوانسیون ژنو و قوانین دیگر مانند معاهده رم قوانین بین‌المللی مهمی را بیان می‌کنند که برای تحلیل شرایط غزه قابل استفاده هستند.
همانطور که میدانیم حتی اگر جنگ اتفاق بیفتد، قوانین مشخصی باید رعایت شود  و این مسئله که به حداقل رساندن آسیب به غیرنظامیان و حتی آسیب به سربازانی که دیگر در حال جنگ و مبارزه نیستند، همچنین حفظ اماکن تاریخی در کشور مورد هجوم باید رعایت شود.
به نظر من، سیستم ضعیف و شکننده بین المللی نسبت به اتفاقاتی که در غزه می‌افتد و محاصره وحشتناک آنجا مسئول و پاسخگو باید باشد. ما روز به روز شاهد حوادث رقت‌بار در غزه هستیم.
حتی اگر منازعه نظامی غیرقابل اجتناب باشد و حل مسئله از طریق دیپلماسی غیرممکن شود، قوانین بشردوستانه بین‌المللی و قوانین حقوق بشر باید رعایت شود. اما متاسفانه رژیم صهیونیستی این قوانین را رعایت نمی‌کند. در حال حاضر برخی از رفتارها و اقدامات اسرائیل قابل توجه هستند. ما شاهد کشتار غیرنظامیان، کشتار خانواده‌ها، بمباران کردن بیمارستان‌ها و انهدام مراکز غیرنظامی، کشتار روزانه کودکان که بی گناه ترین افراد هستند و قتل عام زنان، مردان و خانواده ها و اقوامشان هستیم. این درحالی است که براساس قوانین بین‌المللی غیرنظامیان، نیازهای حیاتی و ضروری برای زندگی مانند آب، غذا را نمی توان تخریب کرد و هدف نظامی قرار داد.  این در کنوانسیون چهارم ژنو در سال 1949 تصریح شده است. در ماده چهارم این کنوانسیون الزام دولتها به خصوص نیروهای اشغالگر در سرزمین های اشغالی را بیان کرده است. آنها نباید به گونه‌ای از زور و نظامی‌گری استفاده کنند که وضعیف رفاهی مردم تهدید شود. این یک قانون مهم در حفظ زندگی و شرایط فیزیکی و روانی مردمی است که تحت اشغال و تهاجم قرار دارند. پروتکل اول از کنوانسیون ژنو در مواد 51 و 57 نیز استفاده تبعیض‌آمیز و نامتعارف از زور را ممنوع کرده است، چیزی که متاسفانه در این روزها رعایت نمی‌شود.

بعد از ایشان، اساتید برجسته دانشگاه مانند دکتر سید نصراله ابراهیمی، استاد محترم دانشگاه تهران، دکتر محمدرضا ابن‌الدین حمیدی، استاد محترم دانشگاه جامع امام حسین (ع) و ... سخنان و نظرات خود را در راستای موضوع همایش بیان کردند.
در انتها،نامه‌ای که به دادستان دیوان بین‌المللی کیفری، آقای کریم اسد احمد خان نوشته شده است توسط دکتر سید نصراله ابراهیمی قرائت گردید.
متن نامه به شرح زیر است:

آقای کریم اسد احمد خان
تعیین شما به عنوان دادستان جدید دیوان کیفری بین‌المللی در سال 2021 و تشکیل یک کارگروه تحقیق اختصاصی درخصوص بررسی جنایات علیه مردم فلسطین، امیدواری به احیای عدالت و بی‌کیفرمانی مجرمان بین‌المللی و ناقضین حقوق بنیادین بشر و حقوق بشردوستانه را مضاعف نمود.
لیکن پیشرفت کند تحقیقات و عدم نتایج ملموس از عملکرد کارگروه اختصاصی و عدم اعلام موضوع شفاف درخصوص جنایات ارتکابی در فلسطین، نگرانی عمیقی در ناتوانی دیوان کیفری بین‌المللی در پیشگیری از وقوع جنایات جدید و بی‌کیفرمانی مجرمان را در بین عدالت‌جویان جهان دامن زده است.
جنایات اخیر که پس از هفت اکتبر سال جاری (۲۰۲۳) در جلوی چشم جهانیان در غزه در صفحات تلویزیون در حال اتفاق است قلب هر انسان باوجدانی را به درد می‌آورد.
اشغالگران علی‌رغم تعهد به پایبندی به اصول حقوق بین‌الملل به موجب کنوانسیون‌های سال 1949 ژنو و پروتکل‌های الحاقی آن، میثاق حقوق اقتصادی اجتماعی و فرهنگی، میثاق حقوق سیاسی و مدنی، کنوانسیون حقوق کودک در نقض حقوق بشر و نقض شدید حقوق بشردوستانه همچون کشتار غیر نظامیان، کوچ اجباری، تخریب زیرساخت‌ها، حملات عمدی علیه مناطق پرجمعیت مثل بیمارستان‌ها، مدارس، قطع آب و برق، گرسنگی‌دادن انسان‌ها، کشتن زنان، کودکان و سال‌خوردگان، استفاده از سلاح‌های غیرمتعارف، کشتن مستقیم خبرنگاران، قساوت و سنگدلی را به نهایت رسانده و در سکوت سازمان‌های بین‌المللی  و حقوق بشری خصوصاً دیوان کیفری بین‌المللی هر روزه بر ابعاد جنایات خود می‌افزایند.
عدالت‌خواهان جهان از شرق و غرب، شمال و جنوب دنیا گرفته حتی در داخل کنگره آمریکا اعتراض خود را که نشان از وجدان پاک جامعه جهانی به این جنایات است هر روز و شب فریاد می‌زنند.
سفر اخیر شما به مرز رفح در مصر و اطلاع نزدیک از جنایات و نقض شدید حقوق بشردوستانه و ارتکاب جنایات جنگی، نسل‌کشی، تجاوز و قتل توسط اشغالگران که به موجب اساسنامه رم در صلاحیت تکمیلی و اختصاصی  ICC می‌باشد، لزوم پیگیری سریع قانونی و شروع به تحقیقات میدانی، رسیدگی و صدور بیانیه علیه مرتکبان این جنایات مذکور را می‌طلبد. 
 عدالت‌خواهان جهان انتظار دارند همان نقشی را که در مورد وضعیت اکراین ایفاء کردید در مورد فلسطین نیز با فوریت به انجام رسانید درغیراین صورت تبعیض در رسیدگی به وضعیت‌های مشابه در کشورهای مختلف،  جانبداری از جنایت‌کار و بی‌طرف نبودن در جنایات فلسطین چون تیری قلب فرشته عدالت را  نشانه خواهد گرفت.
در سخنرانی اخیر خود پس از سفر به رفح از همه سازمان‌های مردم نهاد (NGO) درخواست نمودید مدارک و مستندات خود را برای شروع به رسیدگی به جنایات به شخص جنابعالی و دفتر دادستان ICC ارسال نمایند.
ما، مجمع بین‌المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها به عنوان یک نهاد علمی و غیردولتی و سایر سازمان‌های مردم‌نهاد در ایران و کشورهای مختلف جهان  با تأثر عمیق و شدید از جنایات وحشیانه اشغال‌گران در غزه ضمن اعلام همکاری با جنابعالی و دفتر دادستان دادگاه کیفری بین‌المللی جهت ارسال هرگونه مستندات و مدارک جنایات اتفاق افتاده توسط اشغالگران در غزه، از شما می‌خواهیم با دستور اکید بر پیگیری و تسریع تحقیقات، شناسایی مرتکبان جنایت‌های متعدد، صدور دستور جلب و پیگیری آنان خصوصاً نتانیاهو، ضمن پاسخگو نمودن مقامات جنایتکار دولت اشغالگر اسراییل، تعهد خود را در عمل به حمایت از اصول عدالت بین‌المللی و رسیدگی مؤثر به جنایات بین‌المللی در فلسطین نشان داده و راه را برای صلح عادلانه و پایدار در منطقه حساس غرب آسیا هموار نمایید.
با تشکر از توجه شما به این موضوع حیاتی و دردناک امروزی، مشتاقانه منتظر پاسخ و اقدام قاطع از سوی شما بوده تا ما را به جهانی در صلح، امنیت و عدالت نزدیک نماید.

با احترام
مجمع بین المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها


در انتهای همایش، عکس دسته جمعی به یادگار گرفته شد.