نشست علمی بین‌المللی «آموزه‌های امام راحل (ره) و جهان اسلام» برگزار شد.

در ایام سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره)، نشست علمی بین‌المللی «آموزه‌های امام راحل (ره) و جهان اسلام» برگزار شد.

نشست علمی بین‌المللی «آموزه‌های امام راحل (ره) و جهان اسلام» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی مجمع بین‌المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها، در ایام سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره)، نشست علمی بین‌المللی «آموزه‌های امام راحل (ره) و جهان اسلام» به همت این مجمع در تاریخ 12 خرداد 1404 برگزار شد.
در ابتدای نشست دکتر نجفی برزگر، دبیر کل مجمع از حضور و مشارکت اساتید محترم دانشگاه و حوزه در نشست و به­ خصوص مهمان ویژه­ این نشست، دکتر سید علی کاظم، استاد تاریخ دانشگاه علیگره هند‌‌ به ایران آمدند سپاسگزاری کرد و به ایشان خیرمقدم گفت.
نجفی برزگر با گرامی‌داشت سی و ششمین سالگرد رحلت امام خمینی (ره)، امام را طبق وصف مقام معظم رهبری، یک حقیقت همیشه زنده در تاریخ معرفی کرد که این انقلاب بی­‌نام ایشان در هیچ جای جهان شناخته شده نیست. وی در ادامه شخصیت امام را یک شخصیت بی­‌نظیر در تاریخ معاصر دانست که سخنان آن شخصیت برجسته در خصوص اهمیت نقش دانشگاهیان و اساتید همواره راه‌گشا است.
دبیرکل مجمع با اشاره به دیدگاه امام راحل و مقام معظم رهبری پیرامون رسالت نخبگان و اساتید دانشگاه، به نقل از ایشان گفت جامعه زمانی می‌تواند به قوه‌های علمی و پیشرفت و ترقی برسد که دانشگاهیان و نخبگان جامعه تغییر را رقم بزنند.
وی سپس افزود مجمع با ارتباطی که با نخبگان و شخصیت‌های موثر در کشورهای مختلف دارد، در مناسبت‌های مختلف از شخصیت‌های فعال در حوزه اسلام و انقلاب اسلامی استفاده می‌کند و ایام رحلت امام خمینی (ره) فرصتی برای استفاده از چهره­‌های علمی و مؤثر دانشگاهی در خصوص تبیین جایگاه امام می‌باشد.
در ادامه، نجفی برزگر درباره شناخت مردم هند نسبت به بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران و ارادت آن‌ها به ایشان گفت، شخصیت امام راحل در هند یک شخصیت شناخته شده است و مردم، نخبگان و حتی دولت‌مردان این کشور بیانات و سخنان ارادتمندانه و حاکی از عظمت و قدردانی نسبت به امام راحل بیان کرده‌­اند. در گذشته، به مناسبت ایام ارتحال امام در بخش‌هایی از هند مراسم سالگرد برگزار می­‌شد و حتی آن ایام را تعطیل می­‌کردند.
سپس دکتر علی کاظم استاد دانشگاه علیگر هند سخنان خود را پیرامون شخصیت امام راحل به زبان اردو بیان کرد. از دیدگاه وی، امام خمینی یک شخصیت با عظمت در جهان اسلام است که توانست یک نگاه مسلمانان جهان را به خود معطوف کند.
ایشان انقلاب اسلامی را ناشی از عظمت امام راحل دانست و با بررسی دیدگاه‌های اندیشمندان جهان مانند میشل فوکو راجع به انقلاب اسلامی گفت انقلاب اسلامی با سایر انقلاب‌ها متفاوت بود. وی سپس اهمیت انقلاب اسلامی در جهان اسلام را بیان کرد و نفوذ و اثرگذاری اندیشه امام راحل را در جهان اسلام مهم و برجسته دانست.
سپس حجت­ الاسلام والمسلمین دکتر سید عرفان مهدی از علمای هند، با یادآوری خاطره زمان رحلت امام در کشور هند، گفت: زمان رحلت امام خمینی در منزل استاد هندی خود در دهلی بودم و هنگامی که خبر رحلت امام منتشر شد، خانواده استادم فریاد سر دادند و سوگواری کردند و این بیانگر نفوذ شخصیت امام در هند است.
وی طراحی کرسی امام خمینی شناسی و ارائه آن در دانشگاه­‌های جهان را یکی از اقدامات لازم دانست که جوامع علمی، دانشگاه­‌ها و اساتید دانشگاهی باید در این زمینه کارهای لازم را انجام دهند. از منظر ایشان، تبیین انگیزه و آموزه‌های امام برای جهانیان و اساتید جهان، به شناسایی امام در ابعاد مختلف کمک می­‌کند زیرا امام خمینی یک مکتب برای کل جهان است.
در پایان این نشست، هدیه‌­ای از طرف مجمع به دکتر سید علی کاظم تقدیم شد.