نشست تخصصی همکاریهای علمی و آموزشی ایران و عراق برگزار شد.
نشست تخصصی همکاریهای علمی و آموزشی ایران و عراق با حضور اساتید و فرهیختگان از دانشگاههای کشور عراق و اعضای مجمع بینالمللی اساتید مسلمان دانشگاهها شنبه 20 بهمن 1403 برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مجمع بینالمللی اساتید مسلمان دانشگاهها، دکتر کریم نجفی برزگر، استاد دانشگاه و دبیرکل مجمع بینالمللی اساتید مسلمان دانشگاهها در این رویداد با خیر مقدم به اساتید مسلمان دانشگاههای کشور عراق، از دولت جمهوری اسلامی عراق به دلیل دعوت رسمی و میزبانی از اساتید مسلمان دانشگاههای ایران و هیات اعزامی از وزارت علوم ایران در رویداد هفته علم ایران و عراق تشکر کرد.
وی با بیان اینکه در این رویداد با حضور وزرای علوم دو کشور تفاهم نامههای بسیار خوبی در رشتههای فنی مهندسی و علوم انسانی به امضا رسید، افزود: با حضور شما فرهیختگان و اساتید در تهران که پس از رویداد هفته علم ایران و عراق صورت گرفته است، امیدواریم ظرفیتهای جدیدی در همکاریهای دو کشور به ویژه در رشتههای فنی مهندسی و علوم انسانی پدید آید. در این راستا، دو دیدار و بازدید از دانشگاه شهید بهشتی و پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و دانشگاه الزهرا برنامهریزی شده است.
نجفی برزگر در ادامه با بیان اینکه رسالت این مجمع بینالمللی شبکهسازی با دانشگاهها و اساتید مسلمان دانشگاهها است، تاکید کرد: در زمینه تبادل استاد و دانشجو، نشستهای علمی و مطالعات منطقهای، تبادل علمی، فعالیتهای پژوهشی و نشریات علمی آمادگی لازم وجود دارد.
وی با مهم دانستن آموزشهای مجازی و الکترونیکی در دوران کنونی، افزود: در راستای توانمندسازی دانشجویان عراقی ظرفیتهای بسیار خوبی برای همکاری میان دو کشور در زمینه آموزش مجازی فراهم است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه کشور عراق یکی از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی است، افزود: میتوانیم در کنار همکاریهای پیشبینیشده با مجمع بینالمللی اساتید مسلمان دانشگاهها، دانشگاههای کشور عراق را از ظرفیتهای گسترده شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام (سینوو) وابسته به کمیته همکاریهای علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی (کامستک) که در ایران مستقر است، در زمینه آموزش مجازی، از جمله آموزش زبان فارسی ویژه دانشجویان عراقی بهرهمند کنیم.
دکتر محمدرضا مردانی، استاد دانشگاه و نایب رئیس هیات مدیره مجمع بینالمللی اساتید مسلمان دانشگاهها، نیز در این رویداد با بیان اینکه سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران فرصت مناسبی برای آشنایی اساتید کشور دوست و برادر عراق است، گفت: امام خمینی فرمودند دانشگاه مبدا همه تحولات است، سعادت یک ملت از دانشگاه سرچشمه میگیرد بنابراین اگر دانشگاه انسان تربیت کند، علم نافع تولید کند و مشکلات جامعه را حل کند، میتواند در تمدنسازی جوامع نقش ایفا کند با تربیت مدیران و متخصصان و دانشمندان متعهد و پایبند. ولی اگر دانشگاه در راستای استعمار و استثمار و تولید علم و تربیت انسانها کار کند، بساط ظلم را برپا خواهد کرد.
دکتر مردانی در ادامه با اشاره به رشد جایگاه آموزش در نظام جمهوری اسلامی ایران افزود: در رژیم پهلوی، تحصیلات عالیه برای همه اقشار جامعه عملاً ممکن نبود. امروز عدالت آموزشی و آموزش رایگان تا سطوح عالیه دانشگاهی سبب شده تا تعداد دانشجویان از 175 هزار نفر در سال 1357 به بیش از چهار میلیون دانشجو در برخی سالهای بعد از انقلاب برسد. این در حالی است که طبق منشور سازمان ملل، آموزش رایگان تا سطح ابتدایی است.
این استاد دانشگاه با تأکید بر دیپلماسی علمی به عنوان راهحل مشکلات مشترک جوامع بشری و میان دولتها گفت: دیپلماتها راهکار حل مشکلات مشترک را برقراری روابط سیاسی بین کشورها میدانند، ولی اساتید و دانشگاهیان که با ریشه مشکلات علمی، فنی و اجتماعی آشنایی دارند، راهکارشان دیپلماسی علمی به مفهوم همکاریهای علمی و ایجاد مشارکتهای سازنده بینالمللی بر مبنای خرد، علم، نوآوری و فناوری برای مقابله با معضلات ملی و بینالمللی است.
وی خاطرنشان کرد: دیپلماسی علمی در ابعاد همکاریهای علمی بینالمللی، پژوهشهای مشترک علمی، شبکهسازی نخبگان و دانشمندان در سطح منطقهای و بینالمللی در دستور کار قرار دارد، از اینرو شایسته است اساتید جهان اسلام در این مسیر پیشگام و پیشتاز باشند و اکنون نیز فرصت مناسبی برای همکاری فراهم شده است.
در ادامه این نشست که با حضور بیش از بیست تن از اساتید عراقی برگزار شد، شیخ خالد نعمانی، نایب رییس مجمع دراسات تخصصیه بین حوزه و دانشگاه با معرفی فعالیت و اقدامات اساتید عراقی اعلام کرد: مجمع دراسات تخصصیه بین حوزه و دانشگاه به عنوان یک مجمع منحصر به فرد علاوه بر فعالیتهای علمی همانند اعزام اساتید حوزه به دانشگاه، دارای چندین نشریه تخصصی گوناگون از جمله سه نشریه درباره حوزه، دانشگاه و خانواده است.
وی در ادامه با بیان اینکه مجمع دراسات تخصصیه بین حوزه و دانشگاه به صورت سالیانه، اجلاسی را با حضور ۳۰ دانشگاه برگزار میکند، ادامه داد: پیش از این با بیش از 10 دانشگاه ایرانی تفاهمنامههایی را به امضا رساندهایم و اکنون نیز برای هر گونه همکاری و ارتباط بیشتر با اساتید و دانشگاههای ایران آمادگی داریم.
نعمانی با بیان اینکه اساتید عراقی فرصت حضور در ایام جشنهای پیروز انقلاب اسلامی در ایران را مغتنم میشمارند، خاطرنشان کرد در دوران تهاجم فرهنگی و عصر شبکههای اجتماعی و تلفن همراه، میلیونها جوان عراقی داریم که باید از تجربیات ایران در زمینه جوانان بهرهمند شویم و امیدواریم که از این تجربیات استفاده کنیم.
وی در پایان تاکید کرد که باید گوش به فرمان آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران باشیم و بینش ایشان راهنمای راه ما در همه امور باشد.
دکتر حسین قدیانی رئیس دانشگاه جامع انقلاب اسلامی نیز در این رویداد با معرفی دانشگاه و دستاوردهای آن گفت: دانشگاه جامع انقلاب اسلامی به عنوان دانشگاه نوآور، تحولگرا، تمدنساز یک دانشگاه تحصیلات تکمیلی است که یکی از ویژگی های مهمی که این دانشگاه را با دانشگاههای دیگر متمایز می کند توجه به سبک زندگی ایرانی اسلامی بر مبنای سخنان مقام معظم رهبری است.
وی افزود که رشتههای تحصیلی ارائه شده در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی به دلیل نیازهای علمی کشور، تلفیفی و میان رشتهای بوده و عمده آنها رشتههای مورد نیاز مجموعه انقلاب اسلامی است.
قدیانی خاطر نشان کرد: دانشگاه جامع انقلاب اسلامی در پی انقلابی نوین و شکستن چهارچوبهای فرآیند کسب دانش با توجه به تغییرات علمی روزافزون جهان میباشد، لذا با این تفکر و روحیه بدنبال تمدن سازی نوین علمی است و در این مسیر برای همکاری با دانشگاههای عراق آماده است.
گقتنی است، در پایان این رویداد چند تن از اساتید عراقی به بیان دیدگاههای خود پیرامون همکاریهای علمی و دانشگاهی دو کشور پرداختند. همچنین سه تفاهمنامه مجزا میان مجمع بینالمللی اساتید مسلمان دانشگاهها، شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام و دانشگاه جامع انقلاب اسلامی با مجمع دراسات تخصصیه بین حوزه و دانشگاه کشور عراق منعقد گردید.